Kaarsenmakerij Bronkhorst

De Kaarsenmakerij Bronkhorst is in de laatste maanden van 2014 opgericht en gevestigd op de Uilenhoek 1, te Bronkhorst.

Op onze prachtige locatie worden in de kapschuur naast ons woonhuis de kaarsen gemaakt. Hier hebben wij een atelier en winkel waar allerlei soorten kaarsen en woonaccesoires te koop zijn. De met de hand gedompelde kaarsen zijn tot nu toe al in 25 verschillende kleuren op voorraad. Deze hebben een brandtijd van meer dan 12 uur. Ook hebben wij geurkaarsen en stompkaarsen in verschillende kleuren en maten gemaakt.

Laat u verrassen door steeds weer nieuwe ideeën en leuke kado's.

 

Het kleinste stadje Bronkhorst is een stad gelegen aan de IJssel in de gemeente Bronckhorst in de Nederlandse provincie Gelderland.

Het stadje is ontstaan als versterkte boerennederzetting bij het voormalige kasteel Bronkhorst, het stamslot van de Heren van Bronckhorst die in de middeleeuwen vooraanstaande edellieden waren. Van het kasteel is de heuvel bewaard en zijn kleine restanten te zien. Bronkhorst verkreeg in 1482 stadsrechten. Door een stadsbrand in 1633 zijn alle middeleeuwse huizen verwoest; Bronkhorst heeft daarentegen enkele goed gerestaureerde stadsboerderijen. De Hervormde kerk is wel na de brand hersteld.

Vanuit Brummen kan men Bronkhorst bereiken door middel van een pont over de IJssel. Deze overtocht kan ook met de auto gemaakt worden. De beloning is een leuke dag uit in een bijzondere omgeving uit het verleden.

 

Over ons